Voor al je vragen

Voor al je vragen
Hier kan je vragen stellen

zaterdag 15 februari 2020

Gebruik je Beeldend Vermogen om het Probleem te Begrijpen

Gebruik het probleem om het probleem te begrijpen

Plaats jezelf in alle posities om een multidimensionaal begrip te bereiken. Observeer waar je een belang hebt dat je wil verdedigen en waarom je het wil verdedigen en je positie rechtvaardigt. 

Bijvoorbeeld - met geld - plaats jezelf met weinig geld om eten te kopen en je kinderen te onderwijzen, vermeerder dan het geld en zie hoe je keuzes veranderen. En heb dan veel geld en zie hoe je verandert. En heb dan gelijk geld - genoeg voor iedereen en zie waarom het is dat je niet in staat bent aan anderen te geven, alhoewel je het voor jezelf wil. Waarom deze behoefte om beter te zijn bestaat wanneer het niet in de realiteit gefundeerd is, maar eerder in een obsessie anderen te oordelen, in een obsessief idee van ongelijkheid dat maakt dat je bang bent dat anderen je misbruiken als er gelijkheid is. 

Vind het dan in jezelf om jezelf te corrigeren om de angsten te transcenderen die je gebruikt om ongelijkheid te rechtvaardigen.


Artiest onbekend


Herinner de verschillende condities die je hebt ervaren door je verbeelding; nu heb je een effectieve manier geleerd om verbeelding te gebruiken - om te begrijpen hoe anderen leven, zonder dat je er direct doorheen hoeft te gaan. 

Maak deze ervaring waardevol door datgene in je te veranderen dat veroorzaakt dat anderen lijden en dan zul je verlichting ervaren en de wereld zal een betere plaats worden, wanneer je je verzekert dat je ervaring die je integreert van een wereld is waar iedereen voldoende heeft het wereldsysteem wordt in onderwijs, economie, politiek, gezondheidszorg. 

We hebben allemaal de capaciteit onszelf te onderwijzen - eens we onze eigen rechtvaardigingen en angst voor anderen als gelijken hebben verwijderd. 


Tekst: Bernard Poolman


[Noot: deze tekst is van een notitie op Facebook overgenomen; in geval dat er iets mee mocht gebeuren, zijn deze belangrijke woorden hier veilig bewaard]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

AddThis